Vánoční čas je tu!
Odpočíváme s rodinou a nabíráme síly na další krásný rok.
Vaši dnešní objednávku budeme expedovat až 7. 1. 2025. Děkujeme za vaši přízeň!🎄
Vánoční čas je tu!
Odpočíváme s rodinou a nabíráme síly na další krásný rok.
Vaši dnešní objednávku budeme expedovat až 7. 1. 2025. Děkujeme za vaši přízeň!🎄
KOLDOKOL nejsou jenom skleničky.
Jsou to především lidé, nastartované chuťové buňky a naše vlastní filozofie podnikání. A frčet naplno můžeme jenom tehdy, když je vše v rovnováze. Tak co, chcete nakouknout za oponu?
Nejsme bezejmenný tým, kde manažer má manažera. V současnosti tvoří KOLDOKOL asi třináct stálých tváří, takže jsme spíš malá rodina. Nové zaměstnance přijímáme většinou na doporučení, to je ta nejspolehlivější cesta. U těch, které neznáme, pak využíváme k bližšímu seznámení zkušební dobu. Vše si totiž musí “sednout”. Naši zaměstnanci jsou dobrá parta a nejdůležitější pro nás je, aby tým fungoval dohromady. Když jsou vztahy v podstatě kamarádské, vše se řeší lépe.
“S Koldokol sdílím hodnoty jako poctivost, týmová práce a chuť neustále se zlepšovat”
Naše podnikání nejede v klasickém stylu. Zřejmě to má pojítko na to, jací sami jsme. Byznysové poučky, co by se mělo a jak, u nás leží tak trochu stranou. Dalo by se říct, že se necháváme od samého začátku vést spíše vlastní vnímavostí. Nechceme, aby to znělo tak, že děláme vše na punk, a ono se to bez práce a samo úspěšně daří.
Za každým úspěchem je vždy skrytá hromada úsilí a práce. Snažíme se u toho ale naslouchat, co nám říká naše intuice. Děláme věci tak, abychom z nich mohli mít radost a dobrý pocit. Vkládáme do podnikání nejen čísla, ale taky srdce. Ano, zní to jako klišé, ale je to tak. Je to dobře nebo ne? Kdo ví. Ale zatím nám to vždy fungovalo.
Recepty u nás vznikají dost spontánně. Většinou špekulujeme a špekulujeme, pro něco se nadchneme a pak jdeme do akce. Mícháme, zkoušíme a ochutnáváme. Občas si přizveme na pomoc i další mlsné jazýčky (o Lucii z bistra Zahradní veget jsme psali minule).
Pokud recept uspěje, zjišťujeme, jestli na něj vůbec máme prostor. Nápadu máme milion, jen už je skoro není kde skladovat. No jo, možná by to mělo být naopak, ale kdo by odolal?
Ty nejstarší receptury jsou pak staré jak firma sama. Bioláda hruška, švestka a meruňka. Tyhle chutě s námi před více než 15 lety začínaly (... tu slzu dojetí přehlédněte. Jsme jenom lidi...♥).
“Zákazníci si nás vyhledávají sami. Myslím, že je to tím, že svou práci opravdu děláme s láskou, naše produkty zlepšují lidem život a dělají jim radost.”
Často se nás lidi ptají, proč do toho nezačneme šlapat ve velkém, když potenciál rozhodně je. Což o to, je.
Jedna věc je ale ta, že si nesmírně ceníme toho, že nám naše aktuální výroba stále dovoluje mít nad celým procesem kontrolu. Ruční výroba, ochutnávání… to vše je možné jen do jisté velikosti. A tohle je to, co nás baví. Druhá věc je, že firma sice každým rokem roste, ale my máme rádi život v lehkosti.
Zní to jako klišé, ale naším cílem není hnát se za penězi s tabulkami a čísly v hlavě.
Nechceme se obrovskou halou zadlužit na dalších xy let a žít s pocitem, že teď už zkrátka “musíme, protože nám nic jiného nezbývá”. Jasně, každý má v sobě priority i vlastní představu toho, co je ten pomyslný “vrchol”, nastavenou jinak a je to tak v pořádku.
Pro nás by byla chvíle, kdy by nám z podnikání zmizela radost a zůstala jen ta čísla, jasným vykročením na cestu do pekla. Nechceme se doplazit v honbě za ziskem do důchodu a pak s plnými účty umřít, protože už nám na nic jiného nezbydou síly.
Takže raději posloucháme svůj vnitřní kompas a snažíme se zůstat na vlastní cestě. Té, která je nejlepší pro nás.
Naším cílem je růst udržitelný. Růst, který nám dovoluje i přes všechnu práci doopravdy a radostně žít. Protože o tom podle nás život je.
Tak to jsme my. Tak trochu jinak, než jste nás znali doposud.
"Naši" lidi, naše sny a vize.
A jak už jsme někde řekli, KOLDOKOL je naše životní hřiště.
A my doufáme, že si na ně budeme hrát ještě pěkně dlouho!